+420 731 844 321
info@vermoont.cz

Festival Maják 2024

Období realizace: čvc-říj 2024

Lokalita: státní Zámek Mnichovo Hradiště

Zadavatel: KLUB Mn. Hradiště s.r.o.

Rozpočet: přibližně 250 tis. Kč

Návštěvnost: 7 500 návštěvníků za večer

Festival Maják, se odehrál 11.10. 2024 v rozlehlé zámecké zahradě Státního zámku Mnichovo Hradiště, letos opět zářil nejen díky svému pestrému programu, ale i technickému zajištění, které bylo svěřeno firmě Vermoont s.r.o.

Jednou z hlavních výzev bylo vytvoření páteřní elektrické sítě. Na ploše téměř 6 hektarů muselo být rozvedeno více než 6 km kabelů, aby se zajistil stabilní chod festivalových instalací a atrakcí.

Dalším předmětem dodávky bylo navrhnout ozvučení tak, aby dokonale pokrylo celé hlavní nádvoří zámku a podporovalo tak atmosféru, ale zároveň vizuálně nenarušovalo výhledy na impozantní video mapping, který byl jedním z hlavních vizuálních prvků festivalu.

Dále jsme zajistili dodávku velké části světel na festivalu. Ta byla využita např. pro doplnění instalace video mappingu. Ten měl tak ambientní přesah i mimo video na zbytek zámecké fasády a 8 kusů světel Mega Pointe od firmy Robe se postaralo o to, aby byl zámek vidět i z několik desítek kilometrů vzdálených obcí. Mimo tuto instalaci jsme také zajistili dynamické nasvícení kaštanové aleje a historické kaple sv. Anny, což umocnilo zážitek z nočních procházek zámeckým areálem. Tyto světelné instalace byly naprogramovány tak, aby odpovídaly dramaturgii festivalu a vytvářely neopakovatelnou atmosféru. Jejich program byl po celý večer počítačově řízen v pravidelných smyčkách. Kaple sv. Anny byla navíc světelně synchronizována do hudby.

V neposlední řadě jsme také zajistili pokrytí zámeckého areálu a nedalekého areálu letiště (kde se nacházelo parkoviště pro návštěvníky) signálem ANSS a zapůjčili pro potřeby organizátora 10 kusů radiostanic Motorola, které tvořily společný systém spolu s dalšími radiostanicemi naší technické produkce. Celkem tak bylo v provozu 16 kusů radiostanic a organizátor měl možnost snadné komunikace mezi jednotlivými organizačními složkami festivalu.

Díky pečlivé přípravě a nasazení našeho týmu proběhl festival Maják bez technických komplikací a návštěvníci si mohli naplno užít jeho program včetně unikátních audiovizuálních zážitků.

Děkujeme organizátorům za důvěru!